Ετικέτες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Διαχειριστές



We Dont Deserve This Planet

Αντιγράφω από το χρονολόγιο του Kostas Alx (κοινοποίηση εδώ και εδώ): 


Όταν ήμουνα μικρός, η Αυστραλία ήταν για μένα απλώς ένας μακρινός αδιάφορος τόπος, όπου μένουν κάτι μακρινά σόγια. Έτσι την είχα στο μυαλό μου μέχρι και πριν από 8-9 χρόνια, όταν έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα της αγγλικής ιστορίας. Κάπου εκεί, η αδιαφορία μετατράπηκε σε απέχθεια για αυτή τη χώρα και ό,τι πρεσβεύει ιστορικά: την αποικιοκρατία, την κρατική καταστολή, την εξολόθρευση ζώων και ιθαγενών (που με τη σειρά τους είχαν κυρήξει και αυτοί πόλεμο στον ζωικό κόσμο, αλλά όχι στον βαθμό που προκάλεσαν οι άποικοι). 

Η Αγγλία του 18ου και 19ου αιώνα διακρινόταν από έναν διαρκή κοινωνικό αναβρασμό, ο οποίος κατά καιρούς ενισχυόταν από γεγονότα όπως ο λιμός της πατάτας στην Ιρλανδία και οι αποσχιστικές τάσεις της αμερικανικής αποικίας και των χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Αυστραλία έγινε ο τόπος φυλακής και εξορίας για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ενοχλούσαν το Στέμμα: εξεγερμένους πολιτικούς ακτιβιστές, φένιανςλουδίτες, εξαθλιωμένους αλήτες, πόρνες, φτωχοδιάβολους. 

Στο καταπληκτικό βιβλίο του "The Fatal Shore", o Robert Hughes, μεταξύ άλλων, περιγράφει τις άθλιες συνθήκες των κρατουμένων, οι οποίοι ταξίδευαν έγκλειστοι μέσα σε σαπιοκάραβα που έκαναν μήνες να φτάσουν - όσοι έφταναν - στον προορισμό τους για να εκτίσουν ποινές από 7 έως 14 χρόνια. Οι περισσότεροι κατάδικοι, αφού εξέτιαν την ποινή τους, αδυνατούσαν να πληρώσουν τα ναύλα του ταξιδιού της επιστροφής και έμεναν για πάντα εκεί ως πολίτες β' κατηγορίας. Πολύ πολύ συνοπτικά, κάπως έτσι προέκυψε ο αποικισμός της Αυστραλίας από τους Βρετανούς. Ο αποικισμός της Αυστραλίας είναι ένα γεγονός άμεσα συνδεδεμένο με την εξοντωτική πολιτική που εφάρμοσε επί αιώνες το Στέμμα. Αυτοί οι άποικοι, με τη σειρά τους, ξεκλήρισαν τους Αβορίγινες: αρχικά λόγω των ασθενειών που μετέφεραν μαζί τους και έπειτα λόγω της ακόρεστης δίψας της άρχουσας τάξης για εδαφική επέκταση. Συγχρόνως προκάλεσαν και αδιανόητες περιβαλλοντικές καταστροφές, εξολοθρεύοντας δεκάδες είδη ζώων. 

Αυτές τις μέρες, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές, εξελίσσεται η εκκαθάριση 10.000 καμήλων, επειδή, σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ρητορική, οι καμήλες ανταγωνίζονται τους ιθαγενείς για τους υδάτινους πόρους. Οι άποικοι, δηλαδή, που με τις ενέργειές τους τρεις αιώνες τώρα έχουν εξαφανίσει ζώα και ιθαγενή πληθυσμό, μάς μιλάνε τη γλώσσα της διαχείρισης και αναδεικνύονται ως προστάτες των ιθαγενών. H αποικιοκρατία δεν έχει πεθάνει και ό,τι παρακολουθούμε αυτές τις μέρες είναι η συνέχιση αυτής της πολιτικής, βαμμένη για ακόμα μία φορά με το αίμα χιλιάδων ζώων. 


Mistake: Drinking Water
Punishment: Shooting and Killing
Yes, We Really Don't Deserve This Planet (i)!



https://i.imgur.com/tHWHkQj.jpg


















                         https://www.reddit.com/r/Veganismo
                                     Agrupación Seres
                          Amartya Promoviendo Sustentabilidad
                                   Animals Spirit Voice 
         

Τα καγκουρό είναι χρήσιμα ενώ οι καμήλες όχι και τόσο τώρα πια...  


Σχετικός σύνδεσμος: Το κολάρο του Ιούδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: