Ετικέτες

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Το κολάρο του Ιούδα


Αφιέρωμα εμπνευσμένο από το μικρής διάρκειας βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τις καμήλες της Αυστραλίας που, τις ημέρες αυτές, καταδιώκονται με ελικόπτερα και δολοφονούνται μαζικά στην ερειπωμένη από τις πυρκαγιές χώρα  


JUDAS COLLAR
                                               https://youtu.be/V61_07V1jC4




Australian camels
Οι καμήλες έχουν δαιμονοποιηθεί εδώ και χρόνια στην Αυστραλία, και πολύ περισσότερο κατά την διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς που κατακαίει τους τελευταίους μήνες την ύπαιθρο χώρα. Όμως πώς βρέθηκαν οι καμήλες εκεί; Μεταξύ 1840 και 1907, οι άποικοι τις μετέφεραν από την Ινδία, την Αραβία και το Αφγανιστάν και τις χρησιμοποίησαν για να μεταφέρουν βαριά φορτία, εξερευνώντας και κατακτώντας την νέα γη. Με την ανάπτυξη των συγκοινωνιών, κρίθηκαν άχρηστες, εγκαταλείφθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ως "παράσιτα", όπως και τα περισσότερα μη ιθαγενή είδη ζώων. Μη ιθαγενή κουνέλια, αγριογούρουνα, άγρια άλογα, σκύλοι, γάτες, κατσίκες και αλεπούδες δαιμονοποιήθηκαν και, παρά το ότι έχουν παραμείνει στην χώρα τουλάχιστον όσο και οι άποικοι, θεωρήθηκαν είδη ξενικά και εχθρικά προς το τοπικό οικοσύστημα, αφού βεβαίως πρώτα αξιοποιήθηκαν παντοιοτρόπως. Το ξέρατε ότι η Αυστραλία εξάγει, ακόμα και σήμερα, καμήλες στην Σαουδική Αραβία για σφαγή; Κι' αν ο πληθυσμός τους εκτιμάται ότι αριθμεί σήμερα περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα, τι θα αλλάξει με την θανάτωση μερικών χιλιάδων; Μήπως τελικά τα μόνα παράσιτα στην νέα γη είναι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα το οποίο προσπαθούν τώρα να αντιμετωπίσουν με τον πιο βίαιο, άδικο και ανήθικο τρόπο, δηλαδή οι άποικοι; [The strange story of Australia’s wild camel via Australia Camel Save]




Οι καμήλες, ζώα με ανεκτίμητη προσφορά προς την ανθρωπότητα, όχι μόνον με την παραγωγή προϊόντων που συντήρησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες ανθρώπινους πληθυσμούς, αλλά και χάρη στον ρόλο τους ως μεταφορικό μέσο, έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ροή της Ιστορίας, συνολικά ("το πλοίο της ερήμου"). Η παρουσία τους στις αφιλόξενες ερημικές περιοχές είναι καταλυτική και, χωρίς αυτές, η επιβίωση των ανθρώπων θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, η δε μετακίνησή τους, πιθανόν αδύνατη.

Η εξημέρωση των δρομάδων φαίνεται ότι ξεκίνησε στην κεντρική και νότια Αραβία, περίπου 4.000 χρόνια πριν. Από εκεί διαδόθηκαν στην Εγγύς Ανατολή και στην Αφρική. Σήμερα, η αραβική καμήλα είναι το κατ΄εξοχήν εξημερωμένο ζώο εργασίας σε εκτεταμένες περιοχές ανά την υφήλιο και με μοναδική ικανότητα να επιβιώνει στις σκληρές συνθήκες ερημικών οικοσυστημάτων.  Η αραβική καμήλα απαντά, σε ελεύθερους πληθυσμούς, μόνον σε μερικές περιοχές της Αυστραλίας, όπου είχε εισαχθεί από το 1860. Τότε, στην αποστολή Burke and Wills, είχαν μεταφερθεί 15 τέτοια ζώα για να σηκώνουν τα βαριά φορτία της αποστολής. Όμως, μεταξύ 1870 και 1900, τουλάχιστον 15.000 καμήλες μεταφέρθηκαν εκεί από την Αραβία, την Ινδία και το Αφγανιστάν, τόσο αραβικές όσο και βακτριανές. Μετά την πάροδο πολλών ετών και την ανάπτυξη των συγκοινωνιών, κάποιοι καμηλιέρηδες εγκατέλειψαν γύρω στο 1930 αρκετές, και αυτές πολλαπλασιάστηκαν και αποτέλεσαν τον πηρήνα για τους σημερινούς άγριους πληθυσμούς. Το 2008, ο πληθυσμός εκτιμήθηκε σε περισσότερα από 1.000.000 άτομα, με δυνητικό διπλασιασμό κάθε 8-10 χρόνια. Οι επιπτώσεις της αρχικής εγκατάλειψης αποδείχτηκαν πολύ σοβαρές για τα υδατικά αποθέματα και την τοπική βλάστηση. Τότε αποφασίστηκε από το Σχέδιο Διαχείρισης της Αυστραλιανής Άγριας Καμήλας η σφαγή χιλιάδων ατόμων για να ελεγθεί η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους. To "Australian Feral Camel Management Project 2013" (video), ένα πρόγραμμα δραστικής μείωσης του πληθυσμού που εκπονήθηκε το 2013, κόστισε 19 εκατομμύρια δολάρια. Από το τέλος του 2019 μέχρι και σήμερα, ο διωγμός αυτού του ζώου έχει αναζωπυρωθεί, και στην τεράστια οικολογική καταστροφή που προκαλείται από τις πυρκαγιές προστίθεται και η θανάτωση χιλιάδων ατόμων που αντιμετωπίζονται ως "παράσιτα".  


Στην Ελλάδα, η καμήλα είναι για τους περισσότερους ένα είδος ζώου εν πολλοίς άγνωστο. Γι' αυτό, θα ήθελα να επισυνάψω εδώ δύο ακόμη videos που βρήκα τυχαία, κάνοντας αυτήν την μικρή έρευνα, που με εντυπωσίασαν και με συγκίνησαν πολύ. 1) CAMEL HERDING & MILKING, KAZAKHSTAN (Kazakhstan): https://youtu.be/3Jn-1ZGtzME και 2) In The Field of Sacred Camels (Northern California): https://youtu.be/dc0f-CozhUA. Κι' ακόμη ένα, από την Κένυα, για την παραγωγή γάλακτος από καμήλες: CAMEL MILK PRODUCTION AT PRODUCER LEVEL: https://youtu.be/6ifljAlLG2U Επίσης, για την μοναδικότητα της καμήλας σαν οικόσιτο ζώο που προσφέρει προϊόντα όχι μόνον απαραίτητα για την επιβίωση αλλά και θεραπευτικά, σε άνυδρες και ημιερημικές συνθήκες, όπου δεν ευνοείται ούτε η γεωργία ούτε άλλου είδους κτηνοτροφία, διάβασα στο ιστολόγιο "camel4milk", το οποίο βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Φαίνεται ότι η είδηση της μαζικής δολοφονίας που διαδραματίζεται τις ημέρες αυτές γενικώς σοκάρει, σε τέτοιο σημείο που κάποιοι να την θεωρούν "fake" ή υπερβολική αλλά δυστυχώς ισχύει. Δείτε το σχετικό αφιέρωμα από τα Ελληνικά Hoaxes, ο συντάκτης του οποίου όμως φαίνεται ότι αγνοεί την έννοια ορισμένων όρων: feral δεν σημαίνει ζώο ΜΗ εξημερωμένο, αλλά ζώο που, όντας εξημερωμένο, εγκαταλείφθηκε και κατάφερε να επιβιώσει χωρίς να εξαρτάται από την ανθρώπινη φροντίδα. Το feral είναι έννοια διαφορετική από εκείνη του άγριου. Ένα εξημερωμένο ζώο, όταν εγκαταλείπεται, μπορεί να γίνει είτε αδέσποτο (stray) είτε feral, και η καμήλα είναι ζώο που εξημερώθηκε πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια. Ενδιαφέρον έχουν επίσης και κάποια σχόλια στο Facebook εδώ και εδώ. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι Αυστραλοί δεν πουλάνε τις καμήλες για κρέας στην Μέση Ανατολή ή για άλλες χρήσεις, για παράδειγμα σε ζωολογικά πάρκα. Αν ψάξει λιγάκι κανείς, μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει πως αυτό έχει γίνει πάμπολλες φορές (εδώ σχετικό βίντεο του BBC, από το 2014). Στην προκειμένη περίσταση όμως, έπρεπε να βρεθεί μια λύση πιο γρήγορη και εντυπωσιακή, γι' αυτό αποφασίστηκε οι καμήλες να θανατωθούν για μία ακόμη φορά με συνοπτικές διαδικασίες.

Η Αυστραλία, ένας από τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής, από τους χειρότερους θερμοκηπικούς ρυπαντές και τους μεγαλύτερους εξαγωγείς άνθρακα στον κόσμο, ανήκει στους αυτουργούς της κλιματικής κρίσης. Αλλά η κατ' εξοχήν ανθρώπινη δραστηριότητα που μετέτρεψε την χώρα αυτή σε προσάναμμα είναι η κτηνοτροφία, για τις ανάγκες της οποίας η τοπική χλωρίδα εκτοπίστηκε και μεγάλες εκτάσεις μετατράπησαν σε βοσκοτόπια ή καλλιέργειες ζωοτροφών με πολύ πιο εύφλεκτα φυτά. Σήμερα, η Αυστραλία αποτελεί μια απέραντη κτηνοτροφική μονάδα με δισεκατομμύρια ζώα που εκτρέφονται με εντατικό τρόπο για παραγωγή προϊόντων, τα περισσότερα από το οποία εξάγονται σε Ευρώπη και Αμερική. Είναι τουλάχιστον αστείο έως και υποκριτικό να καταλογίζεται στις καμήλες ευθύνη για την λειψυδρία και την κλιματική αλλαγή. Οι φυσικές εκτάσεις που έχουν αποψιλωθεί λόγω της κτηνοτροφίας είναι τεράστιες, ενώ μεγάλο μέρος του εδάφους έχει εξ αιτίας της ερημοποιηθεί, καθ' ην στιγμή η Αυστραλία είναι περήφανη για την βοοτροφία της! Η βοοτροφία κατασπαταλά απείρως περισσότερο νερό από τις καμήλες, παράγοντας επίσης πολλαπλάσια αέρια θερμοκηπίου, ωστόσο κανείς δεν στοχοποιεί τον βασικό αυτόν παράγοντα κλιματικής καταστροφής, λόγω των μεγάλων συμφερόντων και εξ αιτίας του γεγονότος ότι έχουμε πεισθεί, σαν καλοί και υπάκουοι καταναλωτές, πως είμαστε "λιοντάρια" και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ΠΟΛΥ αι ενίοτε ΜΟΝΟΝ) κρέας, γι' αυτό και, σχεδόν σε ολόκληρο στον κόσμο, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της άγριας ζωής είναι πλέον η κτηνοτροφία. Πέρα απ' αυτό, το ένα τρίτο των παγκόσμιων εξαγωγών άνθρακα - μια από τις πηγές ενέργειας που εκλύει το μεγαλύτερο ποσοστό αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου - προέρχεται από την Αυστραλία, με τον κλάδο να προσφέρει κάποιες εκατοντάδες θέσεις εργασίας στους Αυστραλούς και η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει τίποτα γι' αυτό. Την δε στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα κάνει έρανο για να ανακουφίσει τα ζώα και τους ανθρώπους σε μια χώρα που καίγεται, οι αρχές της Αυστραλίας κρίνουν σκόπιμο να ξοδέψουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για να προσθέσουν ακόμη μερικές χιλιάδες πτώματα πάνω στην καμμένη γη.

Οι Βρετανοί αποικιοκράτες έφεραν τις καμήλες από την Ινδία και το Αφγανιστάν, τον 19ο αιώνα, κατά την διάρκεια της κατάκτησης της "νέας" αυτής γης, για να τις χρησιμοποιήσουν στις μεταφορές και τις κατασκευές (κάτι ανάλογο με την μεταφορά σκλάβων από την Αφρική στην Αμερική δηλαδή). Με την επικράτηση των μηχανοκίνητων μεταφορών, "αφέθηκαν ελεύθερες" - δηλαδή εγκαταλείφθηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη για τις πιθανές επιπτώσεις. Οι καμήλες, ζώα προικισμένα με εξαιρετικές προσαρμοστικές ικανότητες, κατάφεραν να εγκλιματιστούν και να ευδοκιμήσουν στο νέο περιβάλλον, ακόμα και όταν θεωρήθηκαν απλώς άχρηστες ως εργαλεία που, όταν σταματούν να μάς εξυπηρετούν, τα πετάμε (όπως τα γαϊδουράκια στην ελληνική επαρχία που εγκαταλείπονται όταν μείνουν "άνεργα" ή γεράσουν). Μπορεί να πιστεύει κάποιος σοβαρά ότι είναι υπεύθυνες οι καμήλες για τη λειψυδρία και την ερημοποίηση; Μήπως αυτές βάζουν και τις φωτιές; Πιστεύετε ότι η ανηθικότητα των ανθρώπων εξαντλείται στα άλλα είδη; Πιστεύετε πραγματικά ότι σε κατάσταση κρίσιμη για την επιβίωση και όταν το πρόβλημα θα γίνει πλέον ανεξέλεγκτο, θα σταματήσει κάτι τον γείτονα σας από το να σκοτώσει εσάς για ένα λίτρο νερό; (iiiiii)


Όλη η ενσυναίσθηση που θα μπορούσε να περιμένει κανείς από κάθε σκεπτόμενο και ευαίσθητο άνθρωπο για την τραγωδία που βιώνουν οι κάτοικοι της Αυστραλίας, δεν ακυρώνει το γεγονός ότι αυτή η μακρινή για εμάς χώρα δεν είναι η πρώτη φορά που κηρύσσει τον πόλεμο στην άγρια πανίδα της. Tα καγκουρό, ο θάνατος των οποίων θρηνείται σήμερα στις πέντε ηπείρους, έχουν κατά καιρούς άγρια κυνηγηθεί (i) και αυτό συμβαίνει ακόμα και σήμερα, καθώς τα ζώα αυτά σφαγιάζονται για το δέρμα* και για το κρέας τους που χρησιμοποιείται κυρίως ως "pet food" (1234). Η φύση εμπεριέχει τους μηχανισμούς διατήρησης της ισορροπίας των πληθυσμών, τους οποίους οι άνθρωποι δεν διστάζουν κάθε τόσο να ανατρέπουν. Και είναι αλήθεια ότι, σε όλες τις χώρες του κόσμου, όταν οι ισορροπίες της συμβίωσης διαταρράσονται σε βάρος των ανθρώπινων (βασικά των κτηνοτροφικών) συμφερόντων, ακολουθεί αυτό που επίσημα αποκαλείται "διαχείριση"* - δηλαδή βίαιη θανάτωση - των ειδών. Όλα τα αρπακτικά (predators), όπως λύκοι, τσακάλια και αλεπούδες (και ακόμα και τα ντίνγκο της Αυστραλίας), που εξυγιαίνουν τους πληθυσμούς των φυτοφάγων και εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα των οικοσυστημάτων, έχουν ανελέητα σε όλον τον κόσμο κυνηγηθεί, όπως επίσης τα κογιότ και οι θαλάσσιοι ελέφαντες στις Η.Π.Α. Στην Ιαπωνία (και όχι μόνον), τα δελφίνια σφαγιάζονται με την ίδια "επίσημη" λογική που ακολουθείται τώρα από τις αρχές της Αυστραλίας για τις καμήλες (ως παράσιτα, "pests"), επειδή τολμούν να προσπαθούν να επιβιώσουν τρώγοντας ψάρια, και αυτό θεωρείται "ανταγωνισμός" στην ΑΠΛΗΣΤΗ λεηλασία των ωκεανών από τους ανθρώπους.  

Νότιας Νέας Ουαλίας Πηγή: www.lifo.gr
Νότιας Νέας Ουαλίας Πηγή: www.lifo.gr
Νότιας Νέας Ουαλία Πηγή: www.lifo.gr
Τις ημέρες αυτές, στην Νέα Νότια Ουαλία, για άλλα πλάσματα του θεού ο ουρανός βρέχει καρότα και γλυκοπατάτες, ενώ για τις καμήλες μόνον σφαίρες και θάνατο. Προσωπικά, ενοχλούμαι βαθύτατα να γνωρίζω ότι, τη στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα εμφανίζεται να συμπονά όλα τα άλλα ζωάκια που καίγονται ζωντανά, ακόμη και πλέκοντας καλτσάκια και μάρσιπους για την περίθαλψή τους, κοπάδια ολόκληρα από καμήλες κυνηγιούνται με ελικόπτερα και τρέχουν με όλη τους τη δύναμη χωρίς καμία πιθανότητα διαφυγής μέχρι να βγει η ψυχή τους, μέσα στο σκηνικό της θεομηνίας, όπου κανένας δεν χαλαλίζει για χάρη τους ούτε μια σταγόνα έλεος, ούτε μια σταγόνα νερό. Αν αυτό δεν είναι παράνοια και υποκρισία, τότε τι; 

Στην Ελλάδα, κατά καιρούς επικηρύσσονται επίσημα οι αγριόχοιροι, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά θανάτωσης αγρίων αλόγων. Και σε άλλα μέρη του κόσμου (κατά καιρούς), όπως και στην Αυστραλία (τις ημέρες αυτές), "άγρια" (δηλαδή feral) άλογα θανατώνονται γιατί, αφού πρώτα χρησιμοποιηθούν, στην συνέχεια εγκαταλείπονται και στο τέλος θεωρούνται "pests" και ως τέτοια τα επικηρύσσονται (π.χ τα Mustang στις Η.Π.Α). Δεν υπάρχει απληστία ούτε προδοσία στο ζωικό βασίλειο, μόνον στην ανθρώπινη ιστορία υπάρχουν Ιούδες. Οι άνθρωποι εξημερώνουν, εξαπατούν, λεηλατούν, κατασπαταλούν, αφανίζουν, προδίδουν και, στην συνέχεια, αναζητούν εύκολες και γρήγορες λύσεις στα προβλήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, και εξιλαστήρια θύματα για να μεταθέσουν τις ευθύνες τους. Αντιμετωπίζουν ως  "pests" ο,τιδήποτε στέκεται εμπόδια στα κοντόφθαλμα και βραχυπρόθεσμα συμφέροντά τους, και έτσι έχουν διαπράξει πάμπολλες γενοκτονίες - όχι μόνον άλλων ζώων αλλά και ομοειδών τους, καθώς επίσης γενοκτονία της φύσης και ολόκληρου του πλανήτη (ecocide).


"Θα ’ρθει μια μέρα που τα δέντρα θα μισήσουν την αχαριστία των ανθρώπων και θα σταματήσουν να παράγουν ίσκιο, θροΐσματα κι οξυγόνο. Θα πάρουνε τις ρίζες τους και θα φύγουν. Μεγάλες τρύπες θα μείνουνε στη γη εκεί που ήταν πριν τα δέντρα. Όταν οι άνθρωποι καταλάβουνε τι έχασαν, θα πάνε και θα κλάψουνε πικρά πάνω απ’ αυτές τις τρύπες. Πολλοί θα πέσουν μέσα. Τα χώματα θα τους σκεπάσουν. Κανείς δεν θα φυτρώσει". -Αργύρης Χιόνης


 

Επιλεκτικές αναφορές

  • Wikipedia: 1, 23
  • Australia to cull* thousands of camelsbbc.com -- australia-fires [*λέξη (ευτυχώς) αμετάφραστη στα ελληνικά όταν την συναντάμε σε αγγλόφωνα κείμενα που αναφέρονται σε μαζική θανάτωση ζώων, και ουσιαστικά σημαίνει την επιλεκτική καταστροφή άχρηστων πραγμάτων, δηλαδή σκουπιδιών ("ξεσκαρτάρισμα")...]  
  • Petitions: 1 -- 2 

Ο πόλεμος για το νερό έχει ήδη αρχίσει;













πρώτη κοινοποίηση, εδώ (i



ενημέρωση, 13/01/20

 Update 14/01/20

channelnewsasia.com
SYDNEY: Helicopter-borne marksmen killed more than 5,000 camels in a five-day cull of feral herds that were threatening indigenous communities in drought-stricken areas of southern Australia, officials said Tuesday. Aboriginal leaders in South Australia state said extremely large herds of the non-native camels had been driven towards rural communities by drought and extreme heat, threatening scarce food and drinking water, damaging infrastructure, and  creating a dangerous hazard for drivers. The cull in the Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) Lands -- home to about 2,300 indigenous people in the arid northwest of South Australia -- ended on Sunday, said APY general manager Richard King. "We appreciate the concerns of animal rights activists, but there is significant misinformation about the realities of life for non-native feral animals, in what is among the most arid and remote places on Earth," King said in a statement on Tuesday. "As custodians of the land, we need to deal with an introduced pest in a way that protects valuable water supplies for communities and puts the lives of everyone, including our young children, the elderly, and native flora and fauna first." King said weakened camels frequently became stuck and died in water holes, contaminating water sources needed by locals and native animals and birds. "The prolonged dry period, while not difficult for native wildlife, leads to extreme distress for feral  camels," he said. APY officials said the operation had  removed more than 5,000 camels. The cull came as Australia experienced its hottest and driest year on record in 2019, with the severe drought causing some towns to run out of water and fuelling deadly bushfires that have devastated the country's southeast. Camels were first introduced to Australia in the 1840s to aid in the exploration of the continent's vast interior, with up to 20.000 imported from India in the six decades that followed. Australia is now thought to have the largest wild camel population in the world, with official estimates suggesting more than one million are roaming the country's inland deserts. The animals are considered a pest, as they foul water sources and trample native flora while foraging for food over vast distances each day. Traditional owners in the APY Lands have for years musterd and sold off feral camels. But more recently have "been unable to manage the scale and number of camels that congregate in dry conditions", according to the environment department. Sourceindiatimes.com -- channelnewsasia.com -- dailymail.co.uk -- /joburgeastexpress.co.za/afp  -- Anadolu / More sources here



ΕλληνικάΑυστραλία: Οι αρχές σκότωσαν 5.000 καμήλες εν μέσω ξηρασίας at  https://www.kathimerini.gr/1060040/article/epikairothta/kosmos/aystralia-oi-arxes-skotwsan-5000-kamhles-en-mesw-3hrasias

Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τελικά 5.000 καμήλες στην Αυστραλία --  facebook.com/search -- google.gr/search
και περισσότερα εδώ*

Δείτε τα σχόλια στο βίντεο, εδώ 

                                                      
                                                                     https://youtu.be/nwxmWa1WAHc 

*
Αντιγράφω από huffingtonpost.gr με πληροφορίες από Anadolu: "Ελεύθεροι σκοπευτές από ελικόπτερα σκότωσαν περισσότερες από 5.000 άγριες δρομάδες καμήλες στην Αυστραλία σε μια εκστρατεία με στόχο την εξάλειψη της απειλής που αποτελούν τα ζώα αυτά για τον τοπικό πληθυσμό εν μέσω ξηρασίας. Αξιωματούχοι της Δυτικής Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι «πολύ μεγάλες» ομάδες καμηλών, που αναζητούσαν νερό και τροφή, πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο κατοικημένες περιοχές, απειλώντας τα αποθέματα νερού των χωριών και απειλώντας να προκαλέσουν ζημιές και αποτελέσουν κίνδυνο για τους οδηγούς. Το 2019 ήταν για την Αυστραλία η πιο ζεστή και ξηρή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ, κάτι που προκάλεσε τεράστιες πυρκαγιές, οι οποίες εξακολουθούν να μαίνονται επί μήνες, αλλά και λειψυδρία σε πολλές περιοχές. Η εκστρατεία εξόντωσης των καμηλών διήρκησε πέντε ημέρες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, διευκρίνισε ο Ρίτσαρντ Κινγκ, επικεφαλής μιας περιοχής που διαχειρίζονται οι αυτόχθονες στο βορειοδυτικό άκρο της Δυτικής Αυστραλίας, όπου ζουν περίπου 2.300 άνθρωποι. «Κατανοούμε τις ανησυχίες των υπερμάχων των δικαιωμάτων των ζώων, όμως υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής των μη ενδημικών άγριων ζώων σε μια από τις πιο άνυδρες και απομακρυσμένες περιοχές της Γης», εξήγησε. «Ως διαχειριστές της περιοχής αυτής πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα βλαπτικό είδος προκειμένου να προστατεύσουμε τα πολύτιμα αποθέματα νερού προς όφελος του τοπικού πληθυσμού, όπως και τη ζωή όλων, περιλαμβανομένων των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων και την τοπική χλωρίδα και πανίδα», τόνισε ο Κινγκ. Ο ίδιος εξήγησε ότι αποδυναμωμένες καμήλες συχνά εντοπίζονταν παγιδευμένες σε πηγάδια, όπου πολλές φορές και πέθαιναν, μολύνοντας τα αποθέματα νερού που είναι πολύτιμα για τον τοπικό πληθυσμό, όπως και την άγρια πανίδα. «Η ξηρασία που διαρκεί, την οποία δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστεί η τοπική πανίδα, προκαλεί καταστάσεις μεγάλου στρες για τις άγριες δρομάδες», σημείωσε. Οι δρομάδες μεταφέρθηκαν τη δεκαετία του 1840 στην Αυστραλία από τους αποίκους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν για τις εξερευνήσεις τους ή για να μεταφέρουν προϊόντα και αγαθά, πριν την κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου. Περίπου 20.000 καμήλες είχαν εισαχθεί από την Ινδία σε διάστημα 60 ετών. Εκμεταλλευόμενες την ελευθερία και χωρίς να απειλούνται από άλλα ζώα, οι καμήλες αναπαράχθηκαν, όμως κατηγορούνται ότι μολύνουν τις πηγές νερού και ότι θέτουν σε κίνδυνο ευάλωτες περιοχές καθώς και τη γηγενή χλωρίδα και πανίδα. Η Αυστραλία είναι πλέον η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως άγριων δρομάδων, με κάποιες επίσημες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έως και ένα εκατομμύριο καμήλες στις ερημικές περιοχές στο κέντρο της χώρας". 



Πεισθήκατε για την αναγκαιότητα αυτού του εγκλήματος; Εγώ όχι! 

Το δικό μου συμπέρασμα: Κτηνοτροφία του 21ου αιώνα = Ένας Μεγάλος Φονιάς Πάνω στη Γη!





15/01/20

Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω: τι είναι πιο δύσκολο, να δεχτείς το παράλογο ή να το πολεμήσεις; Πριν λίγες μέρες, στην Αυστραλία, μερικές χιλιάδες καμήλες δολοφονήθηκαν ΝΟΜΙΜΑ γιατί διψούσαν. Καλώς όρισες 2020. 

Photo via Animal Liberation Worldwide -- Climate Save Movement -- Animal Save Movement  



*Όπως διαβάζω σήμερα (18/01/20) στην Βρεττανική theguardian.com (via Activism For Life), περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια καγκουρό θανατώνονται κάθε χρόνο στην Αυστραλία για εμπορικούς σκοπούς (και μάλιστα εξάγονται), σύμφωνα με την ιταλική οργάνωση La vera Liberta (LAV). Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη αγορά προϊόντων από καγκουρό (κρέας και δέρματα), με την Ιταλία να αποτελεί μέχρι σήμερα τον μεγαλύτερο εισαγωγέα δερμάτων, ένα μέρος από τα οποία χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν δερμάτινες μπάλες ποδοσφαίρου. Μάλλον θα πρέπει να δούμε λοιπόν το όλο θέμα των ζώων συνολικότερα αντί να απορούμε για τις καμήλες...     


-THE END- 


*Σχετικός σύνδεσμος: Διαχειριστές

Δεν υπάρχουν σχόλια: