Ετικέτες

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Γυναίκες για την Επιστήμη: Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου



Women Make Science: Greece's Dolphin Sanctuary 
https://youtu.be/EHi_EV6wckU


Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, που βρίσκεται υπό κατασκευή στους Λειψούς από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος". Το Καταφύγιο στοχεύει να αποτελέσει ένα καινοτόμο πρότυπο κέντρο προστασίας θαλασσίων ειδών, και τον πρώτο στον κόσμο θαλάσσιο ελεγχόμενο χώρο αποκατάστασης για πρώην αιχμάλωτα δελφίνια, ενώ παράλληλα θα παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα σε ελεύθερα δελφίνια, φώκιες και θαλάσσιες χελώνες που χρειάζονται περίθαλψη. Έχοντας τη στήριξη ενός διεθνούς δικτύου ειδικών επιστημόνων και φορέων, το Αρχιπέλαγος φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της κακοποίησης των δελφινιών σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου φιλοδοξεί να συμβάλει καταλυτικά στο τέλος της εμπορικής εκμετάλλευσης των δελφινιών από τα δελφινάρια και να αποδείξει ότι υπάρχουν βιώσιμες και φυσικές εναλλακτικές λύσεις για τα 2913 δελφίνια που σήμερα εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε παραστάσεις στα δελφινάρια σε διάφορες χώρες του κόσμου. 

Το ντοκιμαντέρ αυτό προβάλλεται από το Al Jazeera σαν ένα μέρος της σειράς "Women Make Science", αναδεικνύοντας την ομάδα γυναικών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Αρχιπελάγους, μαζί με την Διευθύντρια Έρευνας του ινστιτούτου, υδροβιολόγο, υποψήφια διδάκτορα Αλιευτικής Διαχείρισης και Πρέσβειρα της Ελλάδας στην ΕΕ σε Θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής Αναστασία Μήλιου (facebook.com). 



Σχετικοί σύνδεσμοι:

  • Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου 



Update, 3-04-20, via Stop Attica Zoological Park Dolphinarium (Athens - Greece): Μία από τις αναρίθμητες πτυχές της ανθρώπινης αλαζονείας, είναι και ο εγκλεισμός των δελφινιών για σκοπούς εξαναγκασμένων παραστάσεων για την διασκέδαση του ανθρώπου. Στην εποχή του κορωνοιού, η γενικευμένη κρίση επηρεάζει και τα δελφινάρια παγκοσμίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά από αυτά τα αιχμάλωτα δελφίνια αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις των περικοπών σε περίθαλψη, φροντίδα και τροφή. Αναμενόμενο είναι ότι έπειτα από αυτή την κρίση, τα δελφινάρια δεν θα είναι ποτέ τα ίδια, πολλά δεν θα μπορούν να ξαναλειτουργήσουν έπειτα από την κρίση, και θα πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των αιχμάλωτων δελφινιών. Βίντεο και εδώ: Women Make Science Greece's Dolphin Sanctuary | Oceans | Al Jazeera https://youtu.be/CRgsWdbYvqU -- Archipelagos - Institute of Marine Conservation facebook.com/story




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: