Ετικέτες

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου (3 βίντεο)

Ι. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου και οι ελεύθεροι σκοπευτές της Χούντας: Βίντεο από την εκπομπή του Χρίστου Βασιλόπουλου "Μηχανή του χρόνου", όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1 στις 28-01-2017

 https://youtu.be/jA__ZAVgAOQ

Το ίδιο βίντεο βρήκα επίσης κι' εδώ: https://youtu.be/dEhCDuDHpco

 

ΙΙ. Ένα από τα καλύτερα αφιερώματα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, με συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές και των δυο πλευρών, υπάρχει στην εκπομπή του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα (greek-movies) με τίτλο "Η αληθινή ιστορία της 17ης Νοέμβρη", που προβλήθηκε τον Νοέμβρη του 2002 και το βρήκα στο YouTube εδώ, εδώ και εδώ. Το αφιέρωμα ξεκινά από την 21 Απριλίου του '67, όταν οι φοιτητές είχαν καταλάβει το Πολυτεχνείο, και κορυφώνεται εφτά χρόνια αργότερα με την εξέγερση των φοιτητών στον ίδιο χώρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο κομμάτι του αφιερώματος, με τα παρασκήνια που οδήγησαν στο κίνημα του Ναυτικού, τον Μάιο του '73, και τον διάλογο ανάμεσα στον Κυριάκο Σταμέλο (που διαπραγματεύθηκε την έξοδο των φοιτητών) και τον Μιχάλη Γουνελά (επικεφαλής του τανκ που έσπασε την πόρτα).

https://youtu.be/KFNwQ67DHKc

 

ΙΙΙ. Μέρες Πολυτεχνείου - Αναζητώντας τη χαμένη εικόνα: Εκπομπή βασισμένη σε αρχειακό κινηματογραφικό υλικό της εποχής που αναφέρεται στα γεγονότα της νύχτας της 16ης προς 17η Νοεμβρίου 1973 και σε όσα ακολούθησαν (από το αρχείο της ΕΡΤ)

 https://youtu.be/DZZ_9anWmwk

 

 

Υπάρχουν νεκροί στο Πολυτεχνείο;

Ψέμματα

Αλήθειες

Σημείο για την Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: