Ετικέτες

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια ημέρα των ζώων 2013

Δεμένα. Αφημένα στην άκρη του δρόμου χωρίς προστασία από τον ήλιο και τη βροχή. (1) Φυλακισμένα σε κλουβιά και ενυδρεία, σε ζωολογικούς κήπους και δελφινάρια, για μια αναχρονιστική και ξεπερασμένη μορφή διασκέδασης που κάποιοι παρουσιάζουν σαν "εκπαιδευτική", και προκλητικά προσκαλούν τον κόσμο να γιορτάσει την ημέρα αυτή κοντά στα αιχμάλωτα ζώα. (2)

 Μάς κουβάλησαν στην πλάτη τους όταν αρρωστήσαμε. Κι' όταν αυτά αρρώστησαν, τα πετάξαμε στους γκρεμούς. Μετέφεραν τα υλικά για να χτίσουμε τα σπίτια μας, κι' εμείς τα εγκαταλείψαμε στο έλεος των καιρικών συνθηκών. Μάς έντυσαν στην βαρυχειμωνιά, μάς τάισαν στη χαρά και στην ανάγκη, μάς πρόσφεραν αγάπη και συντροφιά, κι' εμείς τα σκοτώσαμε για ευχαρίστηση κι' εφαρμόσαμε πάνω τους το μοντέλο της εκμετάλλευσης που εφαρμόζουμε και μεταξύ μας. (3)

Τα στείλαμε στο διάστημα, τα σουβλίσαμε, τα σφάξαμε, τα πυροβολήσαμε, τα βασανίσαμε, τα κάψαμε, πετάξαμε τα μωρά τους στα σκουπίδια, τα φυλακίσαμε, τα εκθέσαμε σε βάρβαρα θεάματα, τα ακρωτηριάσαμε για "καλωπισμό". Τα κλωτσήσαμε, τα απαξιώσαμε, τα υποτιμήσαμε, τα κρεμάσαμε, τα χαρίσαμε παιχνίδια στα παιδιά μας. Κι αυτά μάς έδωσαν τροφή, μάς βοήθησαν στα χωράφια μας, υπέμεναν καρτερικά, μάς στήριξαν ψυχολογικά, μάς κοίταξαν ευλαβικά στα μάτια... κι εμείς λεγόμαστε άνθρωποι κι αυτά ζώα; (4)


                       

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931, σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Aπό τότε, όλοι οι κρίκοι στην αλυσίδα της "εξημερωμένης" και της "άγριας" ζωής έχουν τη δικιά τους ημέρα.


http://www.worldanimalday.org.uk/

Πηγή:  https://www.facebook.com/filikaki.tataimou/posts/578222605570744



4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στο σημερινό Βουκουρέστι...



And What About Wildlife?
http://www.iworry.org/wp-content/uploads/2013/09/website-banner.jpg

                   Σάς παρακαλώ... μη σκοτώνετε τους ελέφαντες...
                   Θέλω και γω να τους δώ, όταν μεγαλώσω!        

 The iworry International March for Elephants
took place  across the globe on Friday,
October 4th, advocating  for cessation of poaching  in all regions where elephants live.
More info at http://on.fb.me/1b341In









Δεν υπάρχουν σχόλια: