Ετικέτες

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

"Esther the Wonder Pig": μια αγάπη που μεγάλωσε πολυ

 

Ο Steve Jenkins, ένας κτηματομεσίτης από το Οντάριο του Καναδά, και ο σύντροφός του Derek Walter, ταχυδακτυλουργός, ζούσαν μια συνηθισμένη ζωή, μέχρις ότου ήρθε στη ζωή τους κάτι που τα άλλαξε όλα και έφερε τα πάνω κάτω: ένα γουρουνάκι (mini piglet) που αγόρασαν ως ζώο συντροφιάς, με την προδιαγραφή να μην ξεπεράσει σε μέγεθος έναν μεσαίο σκύλο. Η Έστερ, όταν την απέκτησαν το καλοκαίρι του 2012, ζύγιζε λιγότερο από 2 κιλά, τους μήνες που ακολούθησαν όμως δεν έλεγε να σταματήσει να μεγαλώνει!

Ο Steve και ο Derek άρχισαν να αναρωτιούνται μέχρι πού θα έφτανε και αν θα μπορούσε να χωρέσει στο σπίτι τους. Μαζί της όμως μεγάλωνε και η αγάπη που της είχαν. Σε ηλικία 2 ετών, η Έστερ είχε φτάσει 272 κιλά, και η κατάσταση στο απροχώρητο! Ο Steve και ο Derek έπρεπε να βρουν μια λύση. Όταν η αγάπη δεν χωράει στο σπίτι σου, έχεις δύο επιλογές: ή να μικρύνεις την αγάπη ή ν' αλλάξεις σπίτι. Επέλεξαν το δεύτερο. 

Παράλληλα, αποφάσισαν να αναζητήσουν βοήθεια στο διαδίκτυο. Πολύ σύντομα, η Έστερ έγινε παγκοσμίως γνωστή, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους και θαυμαστές, από τις πέντε ηπείρους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια πολύ μεγάλη αλλαγή είχε συντελεστεί: η Έστερ μεγαλώνοντας κατάφερε να σπάσει τη διαχωριστική γραμμή που οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν ανάμεσα στα ζώα που τρώνε κι' αυτά που χαϊδεύουν. 

"Η Έστερ, που είναι τόσο σημαντική για εμάς", λένε, "δεν διαφέρει σε τίποτα από τα άλλα γουρούνια που, αν και εξ ίσου έξυπνα και συναισθηματικά, γεννήθηκαν μόνο για να υποφέρουν".Έτσι, ο Steve και ο Derek έγιναν διάσημοι και, πολύ σύντομα, το καταφύγιο "Happily Ever Esther Farm Sanctuary" ετοιμάστηκε για να προσφέρει μια ευκαιρία ζωής σε πολλά ακόμη παραμελημένα και κακοποιημένα παραγωγικά ζώα που αξίζει να δεχτούν την φροντίδα και την συμπόνοια των ανθρώπων. 

 

Με πληροφορίες από 

 

Πρώτη φωτογραφία: facebook

Δεύτερη φωτογραφία: google 

Τρίτη φωτογραφία: facebook

Σελίδες στο Fb: Esther the Wonder Pig, Happily Ever Esther Farm Sanctuary  

Ελληνικά: google.gr

 

Κοινοποιήθηκε 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: