dasarxeio.com |
Το
μοντέλο που προωθεί η ΝΔ δεν είναι κάτι καινούργιο. Το περιβάλλον είναι το πρώτο θύμα για όλες τις ακροδεξιές κυβερνήσεις, και η εύκολη λύση για
την αντιμετώπιση κρίσεων. Παράδειγμα η κυβέρνηση του Μπολσονάρο στην
Βραζιλία και του Ντόναλντ Τραμπ στις Η.Π.Α. Όταν ήρθε στην εξουσία ο
Ντόναλντ Τραμπ, ένα από τα πρώτα του μελήματα ήταν η αναίρεση της
περιβαλλοντικής προστασίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι "πράσινες" επενδύσεις αυξάνονται μόνο και μόνο γιατί είναι ιδιαίτερα κερδοφόρες, αδιαφορώντας για τις τοπικές κοινωνίες. Η ανάπτυξή τους υποβαθμίζει το περιβάλλον, το οποίο τάχα έρχεται να προστατέψει, επιδεινώνοντας παράλληλα και τις κοινωνικές αντιθέσεις. Το νομοσχέδιο ιδιωτικοποιεί τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ). Διευκολύνει την αδειοδότηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) μειώνοντας τον χρόνο αδειοδότησης και καταργώντας περιορισμούς που υπήρχαν σχετικά με το μέγεθος και τη σημασία τους. Παρεμβαίνει στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών με τη δημιουργία του νέου φορέα που μεταφέρει την διαχείριση της προστασίας σε επιχειρηματικούς ομίλους. Δημιουργεί 4 ζώνες "κλιμακούμενης προστασίας" στις προστατευόμενες περιοχές, διευκολύνοντας μεταλλευτικές δραστηριότητες, εξορύξεις υδρογονανθράκων και κατασκευαστικά έργα, ενώ παράλληλα, υποβαθμίζει την προστασία των Εθνικών Δρυμών - μετονομάζοντάς τους σε Εθνικά Πάρκα και επιτρέποντας επιχειρηματικές δραστηριότητες ακόμα και στον πυρήνα τους. Και άλλα πολλά...
https://bit.ly/2WknQLl |
Δεδομένου ότι η Ελλάδα παρουσιάζει την πιο πλούσια βιοποικιλότητα σε όλη την Ευρώπη και την θέτει σε άμεσο κίνδυνο, αντί να την αξιοποιεί ως μοναδική πηγή ζωής και ανάπτυξης, πάει καιρός που το WWF καλεί την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις αδειοδοτικές διαδικασίες εξόρυξης υδρογονανθράκων, λαμβάνοντας υπ' όψιν και την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά που θα υποστεί η χώρα μας σε περίπτωση πρόκλησης μεγάλης πετρελαιοκηλίδας.
https://bit.ly/2WJO1tU -- https://bit.ly/2Z0ht1u https://youtu.be/VJcLxodkbhI dasarxeio.com -- kathimerini.gr |
εγκαταλείπουν τις εξορύξεις...
Η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε, εν μέσω κορονοϊού, ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει τις έρευνες και εξορύξεις, σε ευθεία αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε άλλες μεσογειακές χώρες. Το κεφάλαιο των ερευνών υδρογονανθράκων έχει κλείσει στην Ισπανία και τη Γαλλία, όλες οι αδειοδοτήσεις έχουν παγώσει στην Ιταλία, ενώ ακόμη και η Κροατία αποφάσισε να προστατεύσει τον φυσικό πλούτο των δαλματικών ακτών, ματαιώνοντας το 2016 τα σχέδια των εταιρειών για έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα που τους είχαν παραχωρηθεί.
thenation.com/mediterranean-oil-gas-hydrocarbon struggle-to-keep-the-mediterranean-free-from-oil-drilling |
άρθρο στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ |
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι ανεμογεννήτριες που ήδη βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης για περιοχές εκτός Natura επαρκούν για να υπερκαλυφθεί κατά δύο έως τρεις φορές ο εθνικός στόχος για την απολιγνιτοποίηση της χώρας το 2030. 'Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αν κατασκευαστούν και λειτουργήσουν όλα τα αιολικά πάρκα που έχουν αιτηθεί άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τότε η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον στόχο αυτό κατά έξι φορές. Παρά ταύτα, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η αδειοδότηση για επιπλέον 5.514 ανεμογεννήτριες μέσα σε προστατευόμενες περιοχές. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με επιστημονική υπεύθυνη τη Βασιλική Κατή, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Οι επιστήμονες δεν αμφισβητούν την ανάγκη επέκτασης της χρήσης της αιολικής ενέργειας. "Η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι απολύτως απαραίτητη. Πλην, όμως, απαιτούνται ψύχραιμες, πολυδιάστατες και τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις για την ορθή χωροθέτηση τους. Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή στη μεγιστοποίηση του κέρδους των εταιρειών που επενδύουν στις ΑΠΕ με το ελάχιστο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος", λέει η Βασιλική Κατή. Διαβάστε περισσότερα στην kathimerini.gr ("Ντιμπέιτ" για αιολικά και Natura, 23-03-20), στο tvxs.gr (Γιατί λένε "όχι" στις ανεμογεννήτριες; 28-05-20) και στο wind-watch.org -- https://windwatchgreece.wordpress.com/ (αναδημοσίευση από tvxs) [via Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά]
Προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030 όσον αφορά την παραγωγή αιολικής ενέργειας, αρκεί να εγκατασταθεί μόλις το 25,8% των Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) που έχουν ΗΔΗ αδειοδοτηθεί εκτός των περιοχών NATURA 2000, χωρίς την εγκατάσταση ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ πρόσθετης ανεμογεννήτριας εντός προστατευόμενης περιοχής NATURA! (ornithologiki.gr -- pdf)
Σχετικά με την αδειοδότηση και εγκατάσταση των περισσοτέρων από 5.000 ανεμογεννητριών εντός προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, όπως στα Άγραφα, στον Έβρο, στην Μάνη και σε 14 νησίδες του Νότιου Αιγαίου η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, η Καλλιστώ και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, έχουν καταθέσει, από τις 14 Φεβρουαρίου 2020, καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραβίαση της ενωσιακής νομοθεσίας και της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων.
ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Αγανάκτησε με τα αιολικά πάρκα ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου / Επιστολή του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου στην Ρυθμιστική αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε): Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου στηρίζει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολική φωτοβολταϊκά κ.α.), όχι όμως και τις αδειοδοτήσεις αιολικών πάρκων σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, όπως στα Κοτύλαια και στο Ορτάρι. Αυτές οι περιοχές έχουν άλλο προορισμό και δεν θα πρέπει να προορίζονται για εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Η ισοπέδωση που εφαρμόζεται λειτουργεί υπονομευτικά για την προώθηση της αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας. Αυτοί που ωφελούνται είναι οι επενδυτές που αξιοποιούν την αιολική ενέργεια, ενώ η τοπική κοινωνία δεν έχει ουσιαστικά οφέλη αφού η απασχόληση είναι ελάχιστη και με αυτά που μοιράζονται στους κατοίκους δεν προωθείται η ανάπτυξη του τόπου. -Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ( via Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά)
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
Ο συγκεκριμένος, δήθεν εκσυγχρονιστικός Νόμος, έναν τίτλο θα μπορούσε να έχει: Μπάτε σκύλοι, αλέστε. Γιατί, πέρα από τα ήδη καταδικασμένα και παραχωρημένα από προηγούμενες κυβερνήσεις θαλάσσια οικόπεδα για εξορύξεις υδρογονανθράκων , δεν μένει σπιθαμή της χαρισματικής ομορφιάς των νησιών μας που να μην κινδυνεύει... (via Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων)
ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ
Εδώ και χιλιάδες χρόνια, τα νερά της Ηπείρου και οι θάλασσες του Ιονίου και της Κρήτης είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ σήμερα είναι γνωστά ανά την υφήλιο για το φυσικό τους κάλλος και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που οφείλουμε να διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές. Οι συνέπειες των εξορύξεων υδρογονανθράκων για φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες είναι καταστροφικές και μη αναστρέψιμες. H διεθνής επιστημονική κοινότητα (IPCC) προειδοποιεί ότι αν μας ενδιαφέρει η διατήρηση της ζωής στον πλανήτη θα πρέπει όχι μόνο να σταματήσουμε κάθε νέα εξόρυξη υδρογονανθράκων αλλά να απεξαρτηθούμε γρήγορα από τα ορυκτά καύσιμα. Πριν λίγο καιρό, 200 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας - συμφώνησαν να περιορίσουν στο μισό τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ως το 2030 και να τις εκμηδενίσουν ως το 2050 (Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή -- eur-lex.europa.eu -- huffingtonpost.gr). Κάθε σχέδιο για νέες έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις ανάγκες των καιρών.
Το ελληνικό κράτος παραχωρεί σε πετρελαϊκές εταιρείες εκτάσεις για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων χερσαίες και θαλάσσιες εκτάσεις που αντιστοιχούν στο 1/3 της επικράτειας, στην Ήπειρο και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι θαλάσσιες εκτάσεις ("οικόπεδα") ξεκινούν από τις θάλασσες της Κέρκυρας και φτάνουν στα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Οι εν λόγω περιοχές έχουν ιδιαίτερα γεωγραφικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και περιλαμβάνουν πολλά και διαφορετικά οικοσυστήματα. Στην ελληνική τάφρο απαντώνται τα μεγαλύτερα βάθη της Μεσογείου και το ελληνικό τόξο είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης. Και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων δεν συνοδεύονται μόνον από πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις ως προς την ρύπανση, αλλά και με την αύξηση της σεισμικότητας. Επιπροσθέτως, στις ελληνικές θάλασσες απαντώνται ορισμένα από τα πλέον σπάνια και απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας της Μεσογείου (κητώδη όπως πτεροφάλαινες, φυσητήρες, ζιφιοί, δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες, μεσογειακές φώκιες) και για κάποια από αυτά, οι περιοχές αυτές είναι απολύτως απαραίτητες για τη διατήρηση τους. Μέσα στα χερσαία και θαλάσσια "οικόπεδα" που προορίζονται για έρευνες/εξορύξεις, βρίσκονται 56 προστατευόμενες περιοχές εξ ολοκλήρου, και 136 μερικώς.
Σε ένα κατεστραμμένο περιβάλλον οικονομία δεν μπορεί να υπάρχει. Και σε μια χώρα με ένα φυσικό περιβάλλον από τα καλύτερα της Ευρώπης, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, το νομοσχέδιο αυτό προσφέρει προστασία μόνον στην κορυφή του Ολύμπου, στο φαράγγι της Σαμαριάς και στις επενδύσεις.
ΨΗΦΙΣΜΑ: http://chng.it/nKHXSkm59P / Ορισμένα από τα σχόλια ανθρώπων απ'όλο τον κόσμο, που έχουν υπογράψει έως τώρα αυτό το ψήφισμα: https://bit.ly/2WlUnRb
Πρωτοβουλίες πολιτών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων:
Update, στις 13-05-20: ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Βλέπω σήμερα την προχτεσινή ανάρτηση του υπουργού περιβάλλοντος στην σελίδα του στο Facebook και αναρωτιέμαι τι νόημα έχουν οι σοβαρές αντιπαραθέσεις με έρευνα και επιχειρήματα, όταν οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν υπο(και αυτο-υπο)τιμηθεί τόσο μα τόσο πολύ!! Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστούχος για να γνωρίζει ότι Αιγαίο πέλαγος ονομάζεται η θαλάσσια περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου που οριοθετείται από την Ελληνική χερσόνησο στα δυτικά, από τη Μακεδονία και Θράκη στα βόρεια, από τη Μικρά Ασία στα ανατολικά και από τη Κρήτη στα νότια. Και ότι τα "οικόπεδα", τα οποία έχουν παραχωρηθεί στις πετρελαϊκές εταιρείες για έρευνα και εξόρυξη και τα οποία αντιστοιχούν στο 1/3 της επικράτειας, ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Είναι η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία, η Δυτική Πελοπόννησος, όλο το Ιόνιο και μέχρι νότια της Κρήτης. Είναι περιβαλλοντικό επιχείρημα αυτό κύριε υπουργέ επί του περιβάλλοντος; Ή μήπως εθνικό;
Σχετικοί σύνδεσμοι:
eepf.gr |
travelstyle.gr |
Αγανάκτησε με τα αιολικά πάρκα ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου / Επιστολή του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου στην Ρυθμιστική αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε): Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου στηρίζει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολική φωτοβολταϊκά κ.α.), όχι όμως και τις αδειοδοτήσεις αιολικών πάρκων σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, όπως στα Κοτύλαια και στο Ορτάρι. Αυτές οι περιοχές έχουν άλλο προορισμό και δεν θα πρέπει να προορίζονται για εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Η ισοπέδωση που εφαρμόζεται λειτουργεί υπονομευτικά για την προώθηση της αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας. Αυτοί που ωφελούνται είναι οι επενδυτές που αξιοποιούν την αιολική ενέργεια, ενώ η τοπική κοινωνία δεν έχει ουσιαστικά οφέλη αφού η απασχόληση είναι ελάχιστη και με αυτά που μοιράζονται στους κατοίκους δεν προωθείται η ανάπτυξη του τόπου. -Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ( via Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά)
athensvoice.gr |
- Μουρτερή Ευβοίας - Ανεμογεννήτριες, εμπρησμοί & πλημμύρες: https://youtu.be/FXfAEW7p8Hw (via Αντί Αιολικό Μέτωπο Καρυστίας και Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου)
- Άρθρο του πρ. Καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Παν/μίου Κύπρου Δημήτριο Δ. Τριανταφυλλόπουλου στην Κυριακάτικη Δημοκρατία
kefalonitikanea.gr |
Ο συγκεκριμένος, δήθεν εκσυγχρονιστικός Νόμος, έναν τίτλο θα μπορούσε να έχει: Μπάτε σκύλοι, αλέστε. Γιατί, πέρα από τα ήδη καταδικασμένα και παραχωρημένα από προηγούμενες κυβερνήσεις θαλάσσια οικόπεδα για εξορύξεις υδρογονανθράκων
http://chng.it/nKHXSkm59P |
Εδώ και χιλιάδες χρόνια, τα νερά της Ηπείρου και οι θάλασσες του Ιονίου και της Κρήτης είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ σήμερα είναι γνωστά ανά την υφήλιο για το φυσικό τους κάλλος και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που οφείλουμε να διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές. Οι συνέπειες των εξορύξεων υδρογονανθράκων για φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες είναι καταστροφικές και μη αναστρέψιμες. H διεθνής επιστημονική κοινότητα (IPCC) προειδοποιεί ότι αν μας ενδιαφέρει η διατήρηση της ζωής στον πλανήτη θα πρέπει όχι μόνο να σταματήσουμε κάθε νέα εξόρυξη υδρογονανθράκων αλλά να απεξαρτηθούμε γρήγορα από τα ορυκτά καύσιμα. Πριν λίγο καιρό, 200 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας - συμφώνησαν να περιορίσουν στο μισό τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ως το 2030 και να τις εκμηδενίσουν ως το 2050 (Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή -- eur-lex.europa.eu -- huffingtonpost.gr). Κάθε σχέδιο για νέες έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις ανάγκες των καιρών.
Το ελληνικό κράτος παραχωρεί σε πετρελαϊκές εταιρείες εκτάσεις για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων χερσαίες και θαλάσσιες εκτάσεις που αντιστοιχούν στο 1/3 της επικράτειας, στην Ήπειρο και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι θαλάσσιες εκτάσεις ("οικόπεδα") ξεκινούν από τις θάλασσες της Κέρκυρας και φτάνουν στα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Οι εν λόγω περιοχές έχουν ιδιαίτερα γεωγραφικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και περιλαμβάνουν πολλά και διαφορετικά οικοσυστήματα. Στην ελληνική τάφρο απαντώνται τα μεγαλύτερα βάθη της Μεσογείου και το ελληνικό τόξο είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης. Και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων δεν συνοδεύονται μόνον από πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις ως προς την ρύπανση, αλλά και με την αύξηση της σεισμικότητας. Επιπροσθέτως, στις ελληνικές θάλασσες απαντώνται ορισμένα από τα πλέον σπάνια και απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας της Μεσογείου (κητώδη όπως πτεροφάλαινες, φυσητήρες, ζιφιοί, δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες, μεσογειακές φώκιες) και για κάποια από αυτά, οι περιοχές αυτές είναι απολύτως απαραίτητες για τη διατήρηση τους. Μέσα στα χερσαία και θαλάσσια "οικόπεδα" που προορίζονται για έρευνες/εξορύξεις, βρίσκονται 56 προστατευόμενες περιοχές εξ ολοκλήρου, και 136 μερικώς.
Σε ένα κατεστραμμένο περιβάλλον οικονομία δεν μπορεί να υπάρχει. Και σε μια χώρα με ένα φυσικό περιβάλλον από τα καλύτερα της Ευρώπης, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, το νομοσχέδιο αυτό προσφέρει προστασία μόνον στην κορυφή του Ολύμπου, στο φαράγγι της Σαμαριάς και στις επενδύσεις.
ΨΗΦΙΣΜΑ: http://chng.it/nKHXSkm59P / Ορισμένα από τα σχόλια ανθρώπων απ'όλο τον κόσμο, που έχουν υπογράψει έως τώρα αυτό το ψήφισμα: https://bit.ly/2WlUnRb
Πρωτοβουλίες πολιτών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων:
- Fossil Free Corfu (Fb)
- Save Lefkas (Fb)
- SOS ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ (Fb)
Kostis Hatzidakis (Fb) |
Βλέπω σήμερα την προχτεσινή ανάρτηση του υπουργού περιβάλλοντος στην σελίδα του στο Facebook και αναρωτιέμαι τι νόημα έχουν οι σοβαρές αντιπαραθέσεις με έρευνα και επιχειρήματα, όταν οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν υπο(και αυτο-υπο)τιμηθεί τόσο μα τόσο πολύ!! Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστούχος για να γνωρίζει ότι Αιγαίο πέλαγος ονομάζεται η θαλάσσια περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου που οριοθετείται από την Ελληνική χερσόνησο στα δυτικά, από τη Μακεδονία και Θράκη στα βόρεια, από τη Μικρά Ασία στα ανατολικά και από τη Κρήτη στα νότια. Και ότι τα "οικόπεδα", τα οποία έχουν παραχωρηθεί στις πετρελαϊκές εταιρείες για έρευνα και εξόρυξη και τα οποία αντιστοιχούν στο 1/3 της επικράτειας, ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Είναι η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία, η Δυτική Πελοπόννησος, όλο το Ιόνιο και μέχρι νότια της Κρήτης. Είναι περιβαλλοντικό επιχείρημα αυτό κύριε υπουργέ επί του περιβάλλοντος; Ή μήπως εθνικό;
Σχετικοί σύνδεσμοι:
- ΤΟ (ΑΝΤΙ)ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ: https://filikaki-blog.blogspot.com/2020/05/blog-post_1.html
- ΑΝΤΙπεριβαλλοντικό Νομοσχέδιο (info album): https://m.facebook.com/kaki.primikiri.12/albums/123010002715995/
- Γιατί οι εξορύξεις υδρογονανθάκων είναι επικίνδυνες και επιζήμιες για το περιβάλλον και την οικονομία (σύντομο ηχητικό): https://soundcloud.com/user-61902808/eoi4m6wirzy3
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου